Tandartspraktijk 't Dorp

Brug plaatsen

Een brug bestaat uit een combinatie van drie of meer kronen aan elkaar. De brug vervangt één of meer tanden of kiezen. De tandarts bevestigt de brug aan twee of meer elementen. Dit zijn tanden of kiezen die zo worden geslepen dat de kronen hier perfect op aansluiten. Zo kun je een ontbrekende tand of kies onzichtbaar vervangen. Niet van echt te onderscheiden!

Wanneer een brug?

  • om beter te kunnen kauwen
  • ter verbetering van het uiterlijk
  • om te voorkomen dat tanden en kiezen scheef gaan staan

De behandeling

Over het algemeen kun je bij het plaatsen van een brug door onze tandarts het volgende traject verwachten:

  1. afslijpen van de tand of kies, zodat er genoeg ruimte is om de kroon te plaatsen
  2. vervolgens maken we een digitale afdruk van het gedeelte van de kaak waar de brug moet komen
  3. natuurlijk maken we ook een digitale afdruk van de tegenoverliggende kaak zodat de brug straks net zo mooi sluit als de oorspronkelijke tand of kies
  4. daarna bepalen we de gewenste kleur en sturen we de gegevens naar de tandtechnicus
  5. voor jouw comfort en het beschermen van de afgeslepen tand of kies maken we een tijdelijke brug
  6. tijdens de tweede of derde afspraak plaatsen we de brug

Veel mensen ervaren het maken van een gebitsafdruk voor een kroon of brug als onprettig. Gelukkig hoeven onze patiënten niet meer te ‘happen’. Met onze moderne scanapparatuur maken wij digitale afdrukken voor de tandtechnicus. Zeer nauwkeurig én sneller dan de oude methode. De bekwame tandtechnicus waar we mee samenwerken kan direct aan de slag. Jouw gebit ziet er snel weer fantastisch uit!

Onderhoud van een brug

De dagelijkse mondhygiëne is bij kronen en bruggen extra belangrijk. Vooral het tandvlees rondom de kroon of brug moet je dagelijks goed reinigen. Doe dit met een geschikte tandenborstel en gebruik waterflosser of tandenstokers. Onze tandarts vertelt je graag meer.

Bij Tandartspraktijk ’t Dorp ben je aan het juiste adres voor een passende brug! Neem nu contact op.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Vul dan hieronder het formulier in, neem contact met ons op per mail via info@tptdorp.nl of bel maandag t/m donderdag van 8.00 tot 17.00 uur met het telefoonnummer 072-5895240