Tandartspraktijk 't Dorp

Kroon plaatsen

Kroon plaatsen

Kronen en bruggen zijn duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Onze tandtechnicus maakt deze kunstelementen perfect op maat, zodat ze niet van ‘echt’ te onderscheiden zijn. Een kroon plaatsen kost meer tijd dan het vullen van een gaatje en gebeurt over het algemeen in twee of drie afspraken. De behandeling verloopt als volgt:

  1. afslijpen van de tand of kies, zodat er genoeg ruimte is om de kroon te plaatsen
  2. vervolgens maken we een digitale afdruk van het gedeelte van de kaak waar de kroon moet komen
  3. natuurlijk maken we ook een digitale afdruk van de tegenoverliggende kaak zodat de kroon straks net zo mooi sluit als de oorspronkelijke tand of kies
  4. daarna bepalen we de gewenste kleur en sturen we de gegevens naar de tandtechnicus
  5. voor jouw comfort en het beschermen van de afgeslepen tand of kies maken we een tijdelijke kroon
  6. tijdens de tweede of derde afspraak plaatsen we de kroon

 

Sinds geruime tijd beschikken we over moderne scanapparatuur waarmee we digitale afdrukken voor de tandtechnicus maken. Jij hoeft dus niet meer te ‘happen’ en de afdrukken zijn nauwkeuriger dan ooit. We sturen de afdrukken digitaal naar de tandtechnicus, dus deze kan direct aan de slag. Jouw gebit ziet er snel weer fantastisch uit!

Onderhoud na het plaatsen van een kroon

De dagelijkse mondhygiëne is bij kronen extra belangrijk. Vooral het tandvlees rondom de kroon moet je dagelijks goed reinigen. Doe dit met een zachte tandenborstel en gebruik waterflosser, tandenstokers, ragers en/of flossdraad. Onze tandarts vertelt je graag meer.

Bij Tandartspraktijk ’t Dorp ben je aan het juiste adres voor het plaatsen van een kroon! Neem nu contact op

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Vul dan hieronder het formulier in, neem contact met ons op per mail via info@tptdorp.nl of bel maandag t/m donderdag van 8.00 tot 17.00 uur met het telefoonnummer 072-5895240