Tandartspraktijk 't Dorp

Bang voor de tandarts

Bang voor de tandarts? Je bent niet de enige! Het lijkt onmogelijk je angst te overwinnen, maar dat is het niet. Een prettige ambiance, een tandarts die in normale taal met je communiceert en voldoende geduld heeft helpen al enorm. Wil je eerst de behandelruimte bekijken? Geen probleem! Wil je elk detail van de behandeling met onze angsttandarts bespreken of juist liever niet? We doen het op jouw manier. Bang voor pijn? Wij beschikken over de beste pijnmedicatie, dus vrijwel elke behandeling is pijnloos uit te voeren. En: je bent bij elk bezoek verzekerd van dezelfde gezichten. Wel zo vertrouwd.

Angsttandarts

Ben je bang voor het geluid van de boor of het getril dat je voelt als er in een kies wordt geboord? Is het de prik voor de verdoving waar je tegenop ziet? Ben je bang de controle te verliezen? Als je eenmaal bang bent bestaat de kans dat je steeds banger voor de tandarts wordt. Onze angsttandarts weet dit en zal er alles aan doen om het gevoel van angst terug te dringen. Wat we voor je kunnen doen:

  • meer tijd nemen voor de controle en/of behandeling
  • de behandeling rustig opbouwen (tijdens het eerste bezoek alleen kijken of een röntgenfoto maken)
  • alles goed uitleggen, zodat je precies weet wat er gaat gebeuren
  • je mee laten kijken met een spiegeltje (of juist niet)
  • je op de hoogte houden van de behandeling en de resterende tijd
  • stoppen zodra jij je hand opsteekt

En soms helpt het als je naar je favoriete muziek luistert tijdens de behandeling. Vertel ons gerust wat jou helpt, niets is te gek!

Stel jij de gebitscontrole steeds uit, omdat je bang bent voor de tandarts? Dat hoeft niet. Wij helpen je jouw angst te verminderen en in de meeste gevallen zelfs te overwinnen. Neem nu contact op met onze angsttandarts.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Vul dan hieronder het formulier in, neem contact met ons op per mail via info@tptdorp.nl of bel maandag t/m donderdag van 8.00 tot 17.00 uur met het telefoonnummer 072-5895240