Tandartspraktijk 't Dorp

Gebitsprothese

Een kunstgebit of klikprothese is voor alle leeftijden. Vaak zijn het ouderen die een gebitsprothese dragen, maar ook jonge mensen kunnen als gevolg van een ongeluk, een aangeboren afwijking of ziekte zijn aangewezen op een kunstgebit. Erg? Het is misschien even wennen. Opvallend? Echt niet! Tegenwoordig is een kunstgebit niet meer van echt te onderscheiden.

Verschil kunstgebit — klikprothese

Een kunstgebit bestaat uit een mal van kunsthars waar tanden en kiezen op zijn bevestigd. Tegenwoordig kunnen we exact de vormen (en desgewenst de kleuren) van het oorspronkelijke gebit namaken zodat het kunstgebit er zo natuurlijk uitziet dat het niemand opvalt. Het kunstgebit is voor iedereen die zijn of haar oorspronkelijke gebit niet kan behouden. Door het ontbreken van wortels kan het kaakbot slinken. Kom regelmatig (in ieder geval om het jaar) op controle, zodat we jouw gebitsprothese kunnen aanpassen en zo perfect passend kunnen houden.

Een klikprothese is een kunstgebit dat op twee tot vier implantaten in de boven en/of onderkaak wordt gevestigd. De implantaten voorkomen het slinken van de kaak (zij vervangen tenslotte de oorspronkelijke wortels) en daarmee blijft de pasvorm van de klikprothese optimaal. Een klikprothese zit stevig vast, zodat je nooit last hebt met eten. Natuurlijk is de prothese eenvoudig uit te nemen, zodat je het goed kunt reinigen.

Een plaatprothese is de uitkomst als nog veel van jouw tanden en kiezen in goede staat zijn. De plaatprothese is gemaakt van kunsthars. Daarin zijn de kunsttanden en -kiezen verankerd. De plaatprothese rust op het slijmvlies in de mond en is dus eenvoudig te verwijderen.

Ook een frameprothese kan uitkomst bieden als jouw gebit voor een groot deel nog in prima staat is. Deze prothese is gemaakt van metaal. Op het metaal is een tandvleeskleurige kunsthars aangebracht waarin de kunsttanden en -kiezen zijn bevestigd. De tandarts bevestigd de frameprothese met haakjes aan jouw eigen tanden.

De juiste keuze

Wil je meer weten? Zeker zijn van de juiste keuze voor jouw situatie? Bel gerust even naar onze praktijk voor een afspraak: 072-5895240.

Gebitsprothese? Kunstgebit of klikprothese? Samen maken we de juiste keuze. Neem nu contact op.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Vul dan hieronder het formulier in, neem contact met ons op per mail via info@tptdorp.nl of bel maandag t/m donderdag van 8.00 tot 17.00 uur met het telefoonnummer 072-5895240