Tandartspraktijk 't Dorp

Zenuwbehandeling

Een zenuwbehandeling is een behandeling die wordt uitgevoerd wanneer het wortelkanaal van een tand of een kies ontstoken is. Zo’n ontsteking kan veroorzaakt worden door bacteriën (denk aan een gaatje of aan een oude kapotte vulling) of door een klap op de tand of kies. Bij een ontstoken zenuw ervaar je gevoeligheid voor kou of warmte of een zeurende pijn in de kaak. Natuurlijk kun je snel bij ons terecht om jouw klachten te verhelpen! Onze tandarts verwijdert tijdens de zenuwbehandeling het ontstoken weefsel uit de kies om te voorkomen dat de ontsteking het onderliggende kaakbot aantast. De zenuwbehandeling zal dankzij verdoving pijnloos verlopen. Na de behandeling kunnen wat pijnklachten optreden welke prima te behandelen zijn met pijnstillers als paracetamol. Na een paar dagen ben je vrij van pijn en is jouw gebit weer optimaal gezond.

Hoe verloopt een zenuwbehandeling?

Voor de zenuwbehandeling maken we een of meer röntgenfoto’s zodat we precies weten waar het probleem zit. Vervolgens openen we de betreffende tand of kies en verwijderen we het ontstoken weefsel. De wortelkanalen worden gereinigd met kleine vijltjes en desinfecterende spoelvloeistof. Vervolgens vullen we de wortelkanalen weer op en maken we de tand of kies weer keurig dicht met witte vullingen.

Heb je nog vragen?

Bel gerust even naar onze praktijk: 072-5895240.

Een zenuwbehandeling is geen pretje. Bij Tandartspraktijk ’t Dorp maken we het zo aangenaam mogelijk. Neem nu contact op.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Vul dan hieronder het formulier in, neem contact met ons op per mail via info@tptdorp.nl of bel maandag t/m donderdag van 8.00 tot 17.00 uur met het telefoonnummer 072-5895240