Tandartspraktijk 't Dorp

Tandvleesontsteking - parodontitis

Als je gingivitis niet doelgericht aanpakt loop je het risico op parodontitis. Parodontitis is een tandvleesontsteking die verder gaat dan het tandvlees en kan ernstige gevolgen hebben voor het gebit. De tandvleesontsteking kan zich uitbreiden naar het kaakbot en blijvende schade aanrichten. Het door de ontsteking terugtrekkende tandvlees zorgt voor erg gevoelige tanden en kiezen bij poetsen en het nuttigen van warme en koude voedingsmiddelen en geeft bacteriën vrij spel. Eenmaal afgebroken kaakbot kan zich niet meer herstellen. Uiteindelijk kan er door parodontitis zoveel botafbraak voorkomen dat tanden en kiezen los gaan zitten en zelfs uitvallen.

Heb je tandvleesproblemen en denk je aan parodontitis? Neem contact op als je één of meer van de hieronder genoemde klachten hebt:

  • bloedend tandvlees bij het tandenpoetsen
  • rood en gezwollen tandvlees
  • terugtrekkend tandvlees
  • blootliggende tandhalzen
  • loszittende tanden

 

Parodontitis - de behandeling

De combinatie van goede mondhygiëne thuis en de periodieke parodontitis behandeling bij Tandartspraktijk ’t Dorp voorkomt en verhelpt vergevorderde tandvleesontstekingen. Tijdens de parodontitis behandeling worden tandplak en bacteriën van tanden en tandwortels verwijderd. Natuurlijk kun je zelf ook bijdragen aan een gezond gebit: maak gebruik van een goede (elektrische) tandenborstel, poets minimaal tweemaal per dag twee minuten, gebruik waterflosser, tandenstokers of floss en voorkom zo tandvleesproblemen.

Voorkomen is beter dan genezen! Maak snel een afspraak voor een parodontitis behandeling.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Vul dan hieronder het formulier in, neem contact met ons op per mail via info@tptdorp.nl of bel maandag t/m donderdag van 8.00 tot 17.00 uur met het telefoonnummer 072-5895240