Tandartspraktijk 't Dorp

Periodieke controle tandarts

Tanden bleken

 

Gedegen onderhoud thuis en de periodieke controle bij Tandartspraktijk ‘t Dorp in Bergen NH zijn samen het fundament van goede tandheelkundige zorg. We zien je bij voorkeur tweemaal per jaar voor controle zodat onze tandarts de gezondheid van jouw gebit perfect kan monitoren. Een reguliere tandarts controle duurt zo’n 10 minuten en wordt uitgevoerd door onze tandarts Femke Schipper. Tijdens deze periodieke controles beoordelen we jouw mondgezondheid, dat wil zeggen de gezondheid van jouw tanden en die van het tandvlees.

 

Tandplak voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Een grondige mondreiniging is van essentieel belang om tandbederf (cariës) en tandvleesontsteking tegen te gaan. Onze preventie tandarts (of haar assistente) adviseert je in het gebruik van de juiste poetsmiddelen en poetstechnieken. Zo kun je gaatjes, gebitsslijtage en tandvleesproblemen voorkomen.

Preventie tandarts

Na de reguliere controle bij de tandarts kun je, indien nodig, direct terecht bij ons voor het verwijderen van tandsteen en mondhygiëne-instructie. Wij richten ons expliciet op het voorkomen van tandheelkundige problemen. Bij ons kun je onder meer terecht voor:

 

  • het verwijderen van tandsteen en tandplak
  • polijsten van tanden en kiezen
  • uitvoeren van pocketmetingen om de conditie van het tandvlees in kaart te brengen
  • fluoridebehandelingen
  • voorlichting en instructie over gebitsverzorging

 

Zo kun je in één bezoek rekenen op controle én optimale mondhygiëne. Zoals gezegd: voorkomen is beter dan genezen. Maak snel een afspraak met onze preventie tandarts.

Vervolgafspraak

Soms is het nodig om na de controle bij de tandarts een vervolgafspraak te maken. Denk aan het behandelen van een gaatje (we maken natuurlijk gebruik van wit composiet zodat niemand ziet dat daar een gaatje heeft gezeten), een zenuwbehandeling of wanneer je denkt aan verfraaiende mogelijkheden voor het gebit als Zoom®. Natuurlijk bespreken we met je welke behandeling nodig is en op verzoek maken we een kostenbegroting. Wij hanteren de wettelijk vastgestelde tarieven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Heeft u een vraag of opmerking? Vul dan hieronder het formulier in, neem contact met ons op per mail via info@tptdorp.nl of bel maandag t/m donderdag van 8.00 tot 17.00 uur met het telefoonnummer 072-5895240